Come on over, y'know we've been waiting for you!

Lets share the good things TOGETHER

Tanpa mereka, blog ini pasti sunyi. Terima kasih semua yang support saya!

Saturday, February 20, 2010

Mak Cu Loh.

Kenal x dengan orang ni??
Sesiapa yang patah2 tulang, salah urat, tergeliat, ke ape2 jenis penyakit yang berkaitan dengan patah2 tulang ni.

Boleh la pergi jumpa bomoh patah Mak Cu Loh ni. Dia dok dekat Kg Tapah,Selama,Perak.
Kalau dah pergi hospital jangan lah nak letak besi, operate letak skru, potong kaki@tangan.
Takat nak balut pakai simen untuk sementara x ape la.

Kadang2 mungkin ada orang tak percaya bomoh2 ni. Tapi kalau cara ni boleh elak kita dari pakai kerusi roda, tongkat atau lumpuh seumur hidup apa salahnya mencuba kan.

Kat bawah ni ada pelan untuk ke rumah Mak Cu Loh ni. Kalau x reti baca peta g la beli GPS lagi senang :D


cuba search seperti gambar diatas. Kemudian cara nak cari rumah. Dari sekolah tu teros je sampai nampak pejabat penghulu mukim, lepas tu jumpa la macam bendang padi. Agak jauh lepas tu akan jumpa sign board yang menunjukan arah nak ke rumah bomoh patah tu dekat belah kiri. Cuba2 lah cari.

Waktu boleh jumpa?
Agak2 adap nak g rumah orang dalam pukul berapa? Agak menganggu la kan kalau pukul 12 malam nak datang berubat...

Bayaran??
Se'ikhlas hati...

No untuk dihubungi??
05-8395753
019-5048949
013-4830266


**Bomoh Mak Cu Loh ni perempuan,da tua pon. So sapa2 perempuan yang sakit2 tu boleh la travel cari bomoh ni ye. Kalau bomoh patah lelaki ada banyak je,dekat keramat ada, dekat baranang ada, tapi molek la kan kalau orang perempuan yang ubatkan perempuan :)
**Tapi kalau lelaki nak berubat pon boleh :D
**Dia ada anak laki gan perempuan. Boleh tolong ubatkan gak sakit2 ni.


Nota Kaki = Mak aku sakit tulang belakang. 1 minggu baring je x boleh nak bangun. Bila jumpa doctor, kena buat operation pasang skru dekat tulang belakang. Menangis mak aku bila dengar yang dia kena buat operation. Tapi lepas beurut dengan bomoh patah ni mak aku da ok sikit. Da boleh berjalan,duduk. Tapi still x boleh naik tangga dan angkat benda2 berat. Semoga mak aku cepat sembuh dari sakitnya. Sama2 lah kita ber'doa ye. Amin~

6 Comment Telah Diterima! TQ.:

durianjawa said...

amin..
semoga emak akan sihat selalu
ni cara tuhan nk kurangkan dosa emak dlu2.
dan ini juga cara untuk buktikan sejauh mana adik2 awk nak jg mak awk masa susah mcm ni.
sygi mak anda yang satu itu.

Ummu Rahman said...

salam, mak mertua saya baru jatuh kat dapur. tulang belakang dia renyuk. dia duk pakai baju robocop tu. nak gerak sangat x boleh. nak urut pun x boleh.kes mak mertua aku ni mcm mana??? boleh ker nak pg umah bomoh tu?? no yg diberi tu no bomoh tu ker?? perubatan dia dgn cara urut ker??? atau jampi2?? atau balut2 herba?? kami tinggal di jengka pahang. kalau nak suh dia mai bleh x??

Syukie said...

no tu no HP dan no rumah bomoh tu.
dia urut guna minyak sambil baca2 ayat al-quran.

tak sure die boleh travel ke x...

cik said...

terima kasih utk maklumat ni. mmg susah nak cr bomoh patah perempuan ni. mmg tercari-cari sgt bomoh patah perempuan ni utk berubt mak yg lumpuh dan jatuh pulak tempoh hr. sendi bahu jatuh. kaki plak ada mslh urat. mmg segan la nak bwk mak berubt kat bomoh lelaki. lgpun bomoh2 patah lelaki tu pun mmg x pgg peha mak tu..aurat.
x tau ler de rezeki mak ke x. hrp2 diorg still mengubat org lg.

Cik Zu Official said...

Tq atas informasi yg bnyk membantu. Siang td sy dah bawa mak sy utk berubat patah tangan dgn mak cu loh. Sy juga ada menulis perjalanan sy ke rumah mak cu loh di blog sy. Sudi2lah kunjungi blog sy.

Cik Zu Official said...

Tq atas informasi yg bnyk membantu. Siang td sy dah bawa mak sy utk berubat patah tangan dgn mak cu loh. Sy juga ada menulis perjalanan sy ke rumah mak cu loh di blog sy. Sudi2lah kunjungi blog sy.