Come on over, y'know we've been waiting for you!

Lets share the good things TOGETHER

Tanpa mereka, blog ini pasti sunyi. Terima kasih semua yang support saya!

Tuesday, March 29, 2011

New Nokia E7 & TM Workshop at Penang

25 March 2011
Punya lah seronok tak sabar-sabar nak balik kerja beli handphone baru. Dalam otak terfikir-fikir nak beli Nokia E7 atau HTC Desire HD. Tapi disebabkan CELCOM tak ada pelan jual HTC. Aku rembat la Nokia E7 yang beharga RM1500 (Harga HP) + RM300 (Duit Cagaran/Akan Dipulangkan semasa potongan bil).


Lepas beli, bawa balik terus download Game sampai bateri habis dan mula cas 8jam (ikut petua untuk barang elektronik). Pagi besoknya....

26 March 2011

Pukul 6 pagi, siap2 bangun nak pergi penang. Check barang semua,OK!. Dalam pukul 6.45 dah keluar dari rumah sebab pukul 7 nak kena ada dekat tempat kumpul bas menara TM. Dah setenggah perjalanan nak dekat sampai destinasi, baru teringat lupa bawa passcard. Pusing balik, pergi ambil passcard. Tengak2 jam dah pukul 7.15am, memang kelam kabut bawa motor takut kena tinggal,bawa sampai 140KM/H top speed,menyelit2 mengalahkan lipas kudung . Sampai-sampai je dalam 7.40am , kejar2 bus nasib baik sepat. Tapi dalam tengah lari2 tu tak perasan HP E7 yang diletakkan dalam porchbeg terpelanting keluar. Habis pecah cermin E7 aku. Nasib baik semua function OK lagi.


Sehinggakan hari ni aku masih dalam trauma! Padahal tak guna pun passcard dekat penang. Buat apa gatal2 balik nak ambil.Adoih! Memang tensen gile. Mood memang down tapi buat2 happy je.

26-28 March 2011

Malas nak cerita dah pasal pergi penang ni, tensen je HP baru rosak.



29 March 2011

HP Nokia E7 au masuk hospital dekat Nokia Care One Utama, dalam 1~2 minggu baru sembuh. Kos rawatan mau dekat-dekat rm400. Harap2 lepas sembuh HP ni tak buat masalah dekat aku. Amin~

2 Comment Telah Diterima! TQ.:

dhiera said...

nak taye ni, sebenarnya nak juga beli nokia E7 ikut plan celcom ni tapi kurang faham la. nak pergi celcom centre kat sini tak ada.
upfront payment ni RM300 kan lepas tu ikat kontrak stahun atau stahun setengah.
tapi kamu tulis RM300 ni akan dipulangkan. tiap-tiap bulan bayar amount yang same ke?
macam saya guna celcm exec + broadbnd rm68 = rm118 setiap bulan. kalau amek E7 ni masih byr rm118 ke atau bayar lebih?

Syukie said...

kontrek die tak silap memang setahun...

then yang 300 tu dia akan tolak sikit2 dalam bil nanti sampai jadi rm300 tu.

kalau dah guna pelan exec sebelum ni tak tahu lak caranye...tu kena tanya org celcom ler...

kalau pakai celcom cuba dail 1111

then tanya operator...

:)